10 основни правила за гримa на очите! - proface.bg

Workshop Smokey Eyes

Научете тайните на опушения грим в курс по самогримиране Smokey Eyes с Пепа Стоянова. Ще ви покажем техники и съвети така че да изглеждате красиви и неустоими.

Вижте повече

10 основни правила за гримa на очите!

10 основни правила за гримa на очите!

Темата, която пожелахте е свързана с една от най-специфичните, но и най-въздействащи зони – ОЧИТЕ! В блога на proface ще се опитам да отговоря на много от въпросите, за които ме питате на стената на нашата страница във facebook.

Можете да продължавате да задавате вашите въпроси, свързани с грима, на които регулярно ще отговарям.

фон дьо тен и пудра като основа 1 За да направим гримът на очите дълготраен, винаги поставяйте под грима на клепача, фон дьо тен и пудра като основа. Така той ще се задържи много по-дълго и няма да се налага да се освежава.
Веждите се коригират с подходящ цвят молив 2 Веждите се коригират с подходящ цвят молив. В случай, че веждите са по-гъсти и имаме нужда да фиксираме формата, използваме молив за вежди със силикон.
различните цветове 3 При грима на очите използвайте само четки от естествен косъм. Необходими са ви отделни четки за грим, при употребата на различни цветове сенки.
очила 4 Като правило, когато носите очила гримът трябва да е малко по-наситен като интензитет, отколкото, когато сте без тях.
контактни лещи 5 Когато носите контактни лещи използвайте единствено моливи за чувствителни очи, тъй като те няма да предизвикат дразнене.
подути очи 6 При зачервени или подути очи внима¬вайте с червеникавите нюанси и кафявото – те подчертават възпалението на очите, използвайте сивият цвят за да неутрализирате.
скулите и устните 7 Ако сте избрали студени или топли цветове в гримът на очите, използвайте цветове от същата гама при гримът на скулите и устните.
салфетка 8 За да работите по-чисто при поставянето на спиралата, можете да поставите салфетка, в зоната под окото. Ако въпреки това се изцапате, е достатъчно да изчакате да изсъхне и да отстраните с клечка за уши.
спиралата 9 Винаги поставяйте спиралата, след като гримът на очите е изцяло готов. Така, ще избегнете евентуалното напрашаване на миглите със сенки.
изкуствени мигли 10 За залепване на изкуствени мигли нанесете на линията обезцветяващо се лепило и изчакайте около 40 секунди, преди да ги поставите. Не забравяйте да съедините вашите мигли и изкуствените със спирала.
Workshop Nude By Day
Workshop Nude By Day

Дневният грим е за всички, които обичат в ежeдневието да изглеждат свежи и жизнени, подчартавайки своята индивидуалност с деликатни, ненатрапчиви акценти. Ако искате да овладеете този грим, посетете нашия уъркшоп.

Курс Бюти Грим - професионален
Курс Бюти Грим - професионален

Първият и най-популярен курс по бюти грим в школа Профейс. Предназначен е за тези от вас, които искат да се утвърдят и реализират, като професионални бюти гримьори.

Курс Сватбен Грим
Курс Сватбен Грим

Сватбеният грим е важна част от работата на професионалния гримьор. Курсът е предназначен за тези от вас, които искат да започнат да работят, като сватбени гримьори на свободна практика.