Тестерите на грим крият голям риск за вашето здраве! - proface.bg

Workshop Smokey Eyes

Научете тайните на опушения грим в курс по самогримиране Smokey Eyes с Пепа Стоянова. Ще ви покажем техники и съвети така че да изглеждате красиви и неустоими.

Вижте повече

Тестерите на грим крият голям риск за вашето здраве!

Тестерите на грим крият голям риск за вашето здраве!

От личните ми наблюдения, в магазините за декоративна козметика, знам колко много се изпробват тестерите на различните грим продукти. Тази на пръв поглед необходима проба, предшестваща покупката, крие сериозна опасност за вашето здраве, особено ако не е направена както трябва.

Общодостъпните тестери на продукти като фон дьо тен, спирала, червило или гланц, могат да бъдат носители на множество бактерии, вируси и болести. Безстрашното пробване върху нашата кожа, очи и устни, може да ни навлече херпес, ечемик, конюнктивит, хепатит С, стафилококова или стрептококова инфекция!

Има продукти, които категорично не трябва да изпробваме върху себе си!

спирала Един от тях е спиралата за очи. В класните магазини за декоративна козметика, в европейските страни, е забранено изпробването на този продукт! В магазините дори няма тестери на продукта спирала, а само макет на типа и вида на четката. Ако използвате такъв тестер рискувате да си прехвърлите болести като конюнктивит, вирусен ечемик или очен херпес. Достатъчно е някой от предишните изпробвали, а те със сигурност са много, да са имали някои от изброените проблеми.

гланц за устни Гланца за устни, е също рисков продукт, според лекарите. Микробите се пренасят с четката в шишенцето, остават там и са изключително опасни. Заради полутечното му състояние, в него попадат повече микроби и вируси, които имат идеалната среда за да се размножат. Затова в никакъв случай не изпробвайте гланца върху устните си, дори и с четка за еднократна употреба!

червило Червилото е може би най-масово тестваният грим от жените! Като цяло, ако едно червило е престояло без капачка в продължение на три дни, то се смята, че е опасно за употреба, а и никой не знае от кога са тестерите в магазините. Дори и да премахнете част от горният му повърхностен слой, тестерът не остава кристално чист.

Ще ви разкажа за едно важно проучване, направено в Русия, в популярен козметичен магазин, където в рамките на един ден, тестерите на декоративна козметика се изпробват от над 500 жени.

Направени са три проби на тестери на червило в различен период от време. Първата проба била взета в рамките на един час от тяхната първоначална употреба. Втората проба е снета в края на първата седмица. Последната трета проба в края на първия месец от престоят им в магазина.

В първата проба дерматолозите открили толкова много мръсотия и прах, че все едно е била взета от паважа на улицата. Специалистите обяснили, че това е напълно възможно, тъй като тестерите на червила в магазините често стоят без капачки, като по този начин непрекъснато са в контакт с въздуха, който е пълен с прах, мръсотия и микроби.

Резултатът от втората проба е такъв, че вероятно би отказал повечето жени, които се осмеляват да използват тестери. В нея имало част от кожа от устна, вероятно с наранена повърхност. Тоест жената, която е пробвала червилото е била с херпес, рана или възпаление на устните. Освен херпесен вирус, са открити стафилококи и стрептококи, много упорит вид бактерии, които могат да ви оставят ужасни белези и се лекуват мъчително и дълго.

Третата проба също е дала тревожни резултати. В нея имало кръв. Отново е пробвано от клиент, който е имала херпес или някакъв вид обрив по устата. Ясно е, че контактът с чужда кръв е много опасен. Открити са още хепатит С и бактерията Ешерихия коли.

Как да пробваме продуктите?

Можете да изберете спиралата, като се ориентирате по вида на четката. По-обемните и пухкави четки служат за обем, тесните и дълги четки придават дължина, съвременните силиконови четки са с комбинирано приложение за обем и дължина на миглите.

Изпробвайте гланца и червилото върху възглавничките на пръстите, те имат сходна структура с тази на устните. Така най-достоверно ще можете да прецените каква е текстурата, наситеността на цвета и дали стои добре на кожата ви.

фон дьо тен Сенките за очи, пудрата и ружа за лице, могат да бъдат изпробвани също върху ръката или с помощта на апликатори и тампони за еднократна употреба.

Фон Дьо Тена е приемливо да се тества, ако тестера е туба, и в никакъв случай ако е шише. Първоначално отстранете малка част от продукта. При второто сипване, нанесете малка част на скулата и проверете цвета на естествена светлина.

Моливите за очи и устни могат да се подострят и почистят достатъчно добре, за да бъдат тествани, но моят съвет е да бъдат пробвани на ръката.

Вземете под внимание горе изложеното, когато посегнете към грим тестер при следващото ви посещение в магазина.

Ако ползвате услугите на професионален гримьор уверете се, че той е наясно с тези опасности и се грижи за вас и вашето здраве, като подържа висок стандарт на хигиена на материалите с които работи.

Успех!
Workshop Naturally Matt
Workshop Naturally Matt

Натуралният грим е семпъл и естествен класически грим, подходящ за ежeдневието. Курсът е за тези от вас, които искат да се научат как да подчертават естествената си красота, без гримът им да се набива на очи.

Курс Бюти Грим - професионален
Курс Бюти Грим - професионален

Първият и най-популярен курс по бюти грим в школа Профейс. Предназначен е за тези от вас, които искат да се утвърдят и реализират, като професионални бюти гримьори.

Курс Сватбен Грим
Курс Сватбен Грим

Сватбеният грим е важна част от работата на професионалния гримьор. Курсът е предназначен за тези от вас, които искат да започнат да работят, като сватбени гримьори на свободна практика.