Как да се грижим за кожата си - proface.bg

Workshop Smokey Eyes

Научете тайните на опушения грим в курс по самогримиране Smokey Eyes с Пепа Стоянова. Ще ви покажем техники и съвети така че да изглеждате красиви и неустоими.

Вижте повече

Как да се грижим за кожата си

Как да се грижим за кожата си

Всяка жена мечтае да запази кожата си млада, но процесът на остаряване е неизбежен. За наш късмет козметичната индустрия се развива с невероятна скорост и отдавна предлага кремове и серуми с възможностите на пластичната хирургия. Дехидратацията, образуването на бръчки, повяхването и изтъняването на кожата са неизбежни последствия от остаряването. Кожата ни постоянно се възобновява, но скоростта на регенерирането на кожните клетки намалява с възрастта. Молекулите, поддържащи нейната еластичност - колаген и еластин, започват да се разпадат и втвърдяват с годините. Водата, съдържаща се в кожата, също намалява. В резултат на това кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки.

Две групи фактори предизвикват стареенето на кожата: вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни). Вътрешните фактори са наследствеността и възрастта. А външните: въздействието на околната среда, в която най-опасни са ултравиолетовите лъчи. Те предизвикват образуването на свободни радикали, които атакуват клетките и еластичните влакна на кожата, ускорявайки значително нейното стареене. Има разнообразни източници на свободни радикали, като замърсяването на околната среда, тютюнопушенето, алкохолът, някои лекарства и нездравословният начин на живот като цяло.

И все пак, въпреки че не може да бъде спрян,процесът на остаряване може да бъде забавен. Добре овлажняваната и подхранвана кожа се запазва млада по-дълго време. Но е препоръчително да се използва козметика против бръчки, за да се предотврати ранната им поява или за да се ограничи вдълбаването им.

Козметиката против бръчки действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали. Основните активни съставки в козметиката против бръчки са витамините, основните мастни киселини, ензимните продукти и хидратиращите полимери. Основният проблем на козметичните продукти против бръчки е, че трудно проникват през външния слой на кожата. Затова в тях се добавят липозоми (синтетични мазнини), които осигуряват по-дълбоко и по-пълноценно проникване.

Workshop Naturally Matt
Workshop Naturally Matt

Натуралният грим е семпъл и естествен класически грим, подходящ за ежeдневието. Курсът е за тези от вас, които искат да се научат как да подчертават естествената си красота, без гримът им да се набива на очи.

Workshop Nude By Day
Workshop Nude By Day

Дневният грим е за всички, които обичат в ежeдневието да изглеждат свежи и жизнени, подчартавайки своята индивидуалност с деликатни, ненатрапчиви акценти. Ако искате да овладеете този грим, посетете нашия уъркшоп.

Курс Бюти Грим - разширен
Курс Бюти Грим - разширен

Курсът е разширена версия на Курс Бюти грим - професионален. Предназначен за тези от вас, които искат да се квалифицират и реализират, като търсeни професионални бюти гримьори.