Как да се грижим за кожата си - proface.bg

Workshop Smokey Eyes

Научете тайните на опушения грим в курс по самогримиране Smokey Eyes с Пепа Стоянова. Ще ви покажем техники и съвети така че да изглеждате красиви и неустоими.

Вижте повече

Как да се грижим за кожата си

Как да се грижим за кожата си

Всяка жена мечтае да запази кожата си млада, но процесът на остаряване е неизбежен. За наш късмет козметичната индустрия се развива с невероятна скорост и отдавна предлага кремове и серуми с възможностите на пластичната хирургия. Дехидратацията, образуването на бръчки, повяхването и изтъняването на кожата са неизбежни последствия от остаряването. Кожата ни постоянно се възобновява, но скоростта на регенерирането на кожните клетки намалява с възрастта. Молекулите, поддържащи нейната еластичност - колаген и еластин, започват да се разпадат и втвърдяват с годините. Водата, съдържаща се в кожата, също намалява. В резултат на това кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки.

Две групи фактори предизвикват стареенето на кожата: вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни). Вътрешните фактори са наследствеността и възрастта. А външните: въздействието на околната среда, в която най-опасни са ултравиолетовите лъчи. Те предизвикват образуването на свободни радикали, които атакуват клетките и еластичните влакна на кожата, ускорявайки значително нейното стареене. Има разнообразни източници на свободни радикали, като замърсяването на околната среда, тютюнопушенето, алкохолът, някои лекарства и нездравословният начин на живот като цяло.

И все пак, въпреки че не може да бъде спрян,процесът на остаряване може да бъде забавен. Добре овлажняваната и подхранвана кожа се запазва млада по-дълго време. Но е препоръчително да се използва козметика против бръчки, за да се предотврати ранната им поява или за да се ограничи вдълбаването им.

Козметиката против бръчки действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали. Основните активни съставки в козметиката против бръчки са витамините, основните мастни киселини, ензимните продукти и хидратиращите полимери. Основният проблем на козметичните продукти против бръчки е, че трудно проникват през външния слой на кожата. Затова в тях се добавят липозоми (синтетични мазнини), които осигуряват по-дълбоко и по-пълноценно проникване.

Workshop Nude By Day
Workshop Nude By Day

Дневният грим е за всички, които обичат в ежeдневието да изглеждат свежи и жизнени, подчартавайки своята индивидуалност с деликатни, ненатрапчиви акценти. Ако искате да овладеете този грим, посетете нашия уъркшоп.

Курс Бюти Грим - разширен
Курс Бюти Грим - разширен

Курсът е разширена версия на Курс Бюти грим - професионален. Предназначен за тези от вас, които искат да се квалифицират и реализират, като търсeни професионални бюти гримьори.

Курс Сватбен Грим
Курс Сватбен Грим

Сватбеният грим е важна част от работата на професионалния гримьор. Курсът е предназначен за тези от вас, които искат да започнат да работят, като сватбени гримьори на свободна практика.